Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Taxisnet: Η Εφορία Θα Ενημερώνεται Αυτόματα Για Γεννήσεις, Θανάτους Και Γάμους

Λιγότερη ταλαιπωρία περιμένει στο εξής τους φορολογούμενους που θέλουν να δηλώσουν στην Εφορία δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να δηλώσουν το γάμο τους, τη γέννηση του παιδιού τους, το σύμφωνο συμβίωσης ή το θάνατο μέλους της οικογένειας τους.

Στο εξής πλέον το σύστημα του Taxis θα ενημερώνεται απευθείας μέσω του...

Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Έτσι οι  πολίτες δεν θα αναγκάζονται να συλλέξουν τα απαραίτητα  πιστοποιητικά από τον Δήμο ή τα ΚΕΠ καθώς αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα.

Με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα μπορεί να αξιοποιεί άμεσα δεδομένα σχετικά με: Μεταβολές στοιχείων των φορολογούμενων στο Φορολογικό Μητρώο.Μεταβολές στοιχείων Δήλωσης Απόδοσης ΑΦΜ / Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων.Ορισμό φορολογικού εκπροσώπου στην Ελλάδα.Απενεργοποίηση κωδικών πρόσβασης χρήστη σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet σε περίπτωση θανάτου.
Η απόφαση για τη διασύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) με το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη:Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων ληξιαρχικής πράξης γάμου.Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων ληξιαρχικής πράξης θανάτου.Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων γέννησης του Δημοτολογίου.Διαδικτυακή υπηρεσία δεδομένων οικογενειακής κατάστασης του Δημοτολογίου.

Παρά την διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων, οι φορολογούμενοι δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους προκειμένου να δηλώσουν το γάμο, το διαζύγιο ή την απόκτηση παιδιού. Απλώς θα συμπληρώνουν το έντυπο Μ1 με τις αλλαγές στην ατομική και οικογενειακή τους κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζουν κανένα δικαιολογητικό.
newsit.gr

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα