Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων
Το καλοκαίρι αργεί ακόμη... αφού ο καιρός κάνει τα δικά του. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τροφών που μπορεί να αλλοιωθούν από τη θερμοκρασία. Για την αποφυγή πιθανών τροφικών δηλητηριάσεων από αλλοιωμένα τρόφιμα ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές : Να ελέγχουν τα βασικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (χρώμα, οσμή, γεύση, συσκευασία...
και ημερομηνία λήξης). Να ελέγχουν τις συνθήκες διατήρησης των τροφίμων. Να μην επιλέγουν προϊόντα ψύξης ή κατάψυξης για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν συντηρούνται σωστά. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα ψύξης πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 7ο C και τα προϊόντα κατάψυξης σε θερμοκρασίες μικρότερες των -18ο C (δηλ. -19ο C, -20ο C κλπ). Τα ψυγεία και οι καταψύκτες από όπου προμηθεύονται τα τρόφιμα να μην εκτίθενται στον ήλιο. Να μην επιλέγουν τρόφιμα εκτεθειμένα στον ήλιο. Να τοποθετούν τρόφιμα στο ψυγείο όσο γίνεται πιο σύντομα μετά την αγορά τους. Να μην επιλέγουν τρόφιμα εκτεθειμένα σε έντομα, σκόνη κλπ. Ιδιαίτερα το εμφιαλωμένο νερό να διατηρείται σε σκιερό μέρος και να μην επαναχρησιμοποιούνται οι άδειες φιάλες, οι οποίες στο τέλος της χρήσης τους θα πρέπει να οδηγούνται στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.
Πηγή:epirusgate.blogspot.com