Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

«Ακτινογραφία» στις Πανελλαδικές.. Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία!

Η Φυσική, η Ιστορία και η Χημεία, φαίνεται ότι είναι τα μαθήματα που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα μαθήματα με τον μικρότερο συντελεστή βαρύτητας ήταν αυτά που καθόρισαν φέτος τον μέσο όρο των μαθητών και οδηγούν σε πτώση τις βάσεις δημοφιλών σχολών όπως οι ιατρικές και οι πολυτεχνικές. Εξαίρεση αποτελούν τα...

παιδαγωγικά τμήματα τα οποία αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία καθώς έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά  και μεταξύ των υποψηφίων.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις των μαθητών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ήταν χαμηλότερες στην ιστορία. Από 18 και πάνω έγραψαν 2.524 υποψήφιοι ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.737. Χαμηλότερες ήταν, οι επιδόσεις και στη Νεοελληνική Γλώσσα καθώς πάνω από 18 έγραψαν μόλις 262 υποψήφιοι! Αντίθετα, το μάθημα των Αρχαίων ανέδειξε αρκετούς υποψήφιους με καλύτερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρσι με 2.949 άτομα να γράφουν από 17 και πάνω, ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τα 2.016 άτομα.

Υψηλές οι επιδόσεις στα Λατινικά όπου το 30% των υποψηφίων έγραψε πάνω από 18!

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, βαρόμετρο αναδεικνύεται φέτος το μάθημα της Φυσικής. Φέτος αρίστευσε, έγραψε δηλαδή 19 και 20 το 9,1% των υποψηφίων, όταν πέρυσι το ποσοστό ήταν διπλάσιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 39% των υποψηφίων έγραψε κάτω από την βάση.

Στα Μαθηματικά μόλις το 5% έχει αριστεύσει γράφοντας πάνω από 18 ενώ το 56% έγραψε κάτω από την βάση.

Στη Βιολογία από 19 και πάνω έγραψαν 1.132 υποψήφιοι ενώ πέρσι 1.439, ενώ στη Χημεία 3.424 υποψήφιοι έναντι 3.758. Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα ποσοστά κάτω από τη βάση με 31% στη Βιολογία και 26% στη Χημεία.

Όσο για τις επιδόσεις στη Νεοελληνική γλώσσα το 7% έχει γράψει πάνω από 17 ενώ η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται μεταξύ του 12 και 16.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, καλύτερες από πέρυσι είναι οι επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Φέτος το 12,07% έγραψε από 19 και πάνω ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5,4%. Επίσης το 10% των μαθητών έχει γράψει πάνω από 18%.

Χαμηλότερες από πέρυσι είναι οι επιδόσεις στο μάθημα του ΑΕΠΠ (Προγραμματισμός) όπου αρίστευσε μόλις το 4,1% των υποψηφίων γράφοντας πάνω από 19 ενώ πάνω από 18 έγραψε το 5,6%.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Νεοελληνική Γλώσσα όπου μόλις ένας υποψήφιος σε όλη την χώρα έγραψε πάνω από 19, 29 υποψήφιοι έγραψαν πάνω από 18, 204 πάνω από 17 και η πλειοψηφία κυμάνθηκε μεταξύ του 11 και του 15!

Πραγματικό βατερλό στα Μαθηματικά όπου το 83% των υποψηφίων έχε γράψει κάτω από την βάση! 75 σε όλη την Ελλάδα έγραψαν πάνω από 18 και μόλις 39 πάνω από 19!!!

Μεγάλοι χαμένοι φέτος είναι οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών και των οικονομικών και πληροφορικής που αναζητούσαν μια θέση στα παραϊατρικά τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου. Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το 59% έγραψε κάτω από τη βάση ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο το 68,88% έγραψε κάτω από τη βάση. Ήδη οι υποψήφιοι αυτοί δέχονται ποινή μορίων, η οποία σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις κρατάει την πόρτα των παραϊατρικών τμημάτων κλειστή για αυτούς. Στην πτωτική πορεία των βάσεων, εξαίρεση αποτελούν τα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία πλέον έχουν ανοίξει από όλα τα επιστημονικά πεδία με αποτέλεσμα να είναι υψηλός πια ο ανταγωνισμός.

Όπως κάθε χρόνο, τα ποσοστά και οι απόλυτοι αριθμοί των υποψηφίων που έπεσαν κάτω από τη βάση ήταν υψηλά. Σταθερά το 1/3 γράφουν κάτω από τη βάση σε αρκετά μαθήματα ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι υποψήφιοι πού δεν καταφέρνουν να περάσουν το κατώφλι του 10 αγγίζουν τους 8 στους 10.

Τις χαμηλότερες επιδόσεις σε μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας όπως τα Μαθηματικά, τις σημείωσαν οι υποψήφιοι του 4ου επιστημονικού πεδίου που αφορά τις σχολές της Πληροφορικής και των οικονομικών. Ενδεικτικά το 52,83% έγραψε από 0 έως 5, ενώ το 30,34% από 5 έως 10 εκτοξεύοντας πάνω από 80% το σύνολο. Το ποσοστό αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για το συγκεκριμένο πεδίο, καθώς και πέρσι 8 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση. Πολύ χαμηλές επιδόσεις σημείωσαν και στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον με το 26,21% να γράφει κάτω από 5 και το 24,25% μέχρι Ί0.

Υψηλά επίπεδα σημειώνονται και στο 1ο επιστημονικό πεδίο που το 46,21% κατέγραψε βαθμό κάτω από τη βάση στην Ιστορία, το 36,59% κάτω από τη βάση στα Αρχαία και το 29,10% κάτω από τη βάση στα Λατινικά. Πολύ κακές επιδόσεις σημείωσαν φέτος οι υποψήφιοι και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας με το 59,33% να γράφει κάτω από τη βάση.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, το 56,21 % έγραψε κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά και το 39,78% κάτω από τη βάση στη Φυσική, αυξημένο σε σχέση με πέρσι κατά 12 μονάδες.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, καταγράφονται τα μικρότερα ποσοστά κάτω από τη βάση (πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό πεδίο με τα λιγότερα τμήματα κάτω από τη βάση). Στη Βιολογία το 31,33% έγραψε κάτω από τη βάση ενώ στη Χημεία το 26,25%.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα