Με αφορμή το γεγονός ότι από τις 22-04-2021 οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ΕΟΔΥ θα αποχωρήσουν από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο πλαίσιο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

1. Οι Πολίτες που προτίθενται να επισκεφτούν το ΠΓΝΙ (συνοδοί, τακτικές εισαγωγές, προγραμματισμένα Εξωτερικά Ιατρεία, Απογευματινά Ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.) να έχουν πραγματοποιήσει rapid test  σε μία από τις δύο  ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ οι οποίες θα βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου (καθημερινές και Σαββατοκύριακο από 09:00 έως 14:00) και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, οδό Καπλάνη  (καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 14:00), ενώ για τους Πολίτες εκτός Ιωαννίνων που πρόκειται να επισκεφτούν το Νοσοκομείο μας να έχουν πραγματοποιήσει repid test στα προκαθορισμένα σημεία της περιοχής τους.

2. Ειδική μέριμνα θα δοθεί από το Νοσοκομείο μας για τους Ογκολογικούς - Αιματολογικούς οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία, Νεφροπαθείς - Αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και όσοι υποβάλλονται σε Ακτινοθεραπεία,   οι οποίοι θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν το rapid test στην είσοδο του Νοσοκομείου μας.

3. Πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, τακτικό πλύσιμο χεριών).

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω με σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Πολιτών που πρόκειται να επισκεφτούν το Νοσοκομείο μας.

Πηγή : epirus.tv.news